اول از همه باید بدانیم که بازاریابی ویدیویی چیست و چرا اکثر کسب و کارها به این نوع از تبلیغات روی آوردند؟
بازاریابی ویدیویی یا همان ویدیو مارکتینگ (Video Marketing) به نمایش اطلاعات و جزییات در مورد محصولات، خدمات یا یک برند در قالب ویدیوهای کوتاه که در بستر وب منتشر میشود، میگویند.
چرا تبلیغات ویدیویی؟ از بین انواع تبلیغات، تبلیغات ویدیویی جزو پرطرفدارترینهاست. اکثر مشاغل به دنبال مخاطبان کسب و کار خود هستند که بتوانند آنها را از مخاطب به مشتری تبدیل کنند، اما امروزه به علت استفادۀ مردم از گوشیهای همراه هوشمند و دسترسی آسان به اینترنت، بستر مناسبی فراهم شده تا صاحبان تمامی کسب و کارها بتوانند به راحتی و در مدت زمان کوتاهتری در بین سیل عظیمی از مخاطبان، محصولات و خدماتشان را معرفی کنند.
بازاریابی ویدیویی هم، مانند سایر تبلیغات دارای مزایا و معایبی هست که به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.
مزایا:
1. مخاطب بعد از دیدن ویدیو شما از محصولات و خدمات شما اطلاعات کافی را کسب میکند.
تمایل افراد به دیدن ویدیو در مورد یک محصول بیشتر از خواند مطلب در مورد آن است و اکثر افراد قبل از اینکه محصولی را تهیه کنند ترجیح میدهند با مزایا، معایب و نحوۀ استفاده از آن آشنا شوند. اگر در تهیه ویدیوها در مورد محصولاتتان توضیحات کافی را در اختیار مخاطب قرار دهید، شانس شما برای جذب مشتری بیشتر خواهد شد.
2. روی سئو سایت تأثیر مثبت دارد.
ویدیویی که در سایت خود منتشر میکنید باعث میشود کاربر مدت زمان بیشتری در سایت شما بماند.
3. کاربران ویدیو شما را به اشتراک می گذارند.
ویدیوهای جالب را کاربران حتما در شبکه های اجتماعی برای دوستانشان ارسال میکنند که این امر موجب بالا رفتن آمار بازدید از ویدیوی شما میشود و تعداد افراد بیشتری با کسب و کارتان آشنا میشوند.
4. کاربران از طریق موتورهای جستجو و شبکه های اجتماعی وارد وب سایت شما میشوند.
موتورهای جستجو امروزه بیشتر از گذشته به ویدیو مارکتینگ اهمیت میدهند. در بخش جستجوی ویدیو در موتورهای جستجو مانند عکس، بهترین ویدیو براساس رتبه بندی خاصی نمایش داده میشود. به اشتراک گذاشته شدن ویدیوها در شبکههای اجتماعی و قراردادن آنها در سایت از مهمترین عوامل افزایش رتبه یک ویدیو میشود و همچنین میتواند توجه کاربران را به خود جلب کند.
معایب :
1. هزینهبر بودن ساخت ویدیو:
برای ساخت ویدیوهای حرفهای و متمایز شدن از سایر رقبا به ناچار باید هزینۀ بیشتری در نظر گرفت.
2. محدودیت حجم اینترنتی کاربران:
برخی کاربران به دلیل پایین بودن سرعت اینترنت یا محدودیت حجم بسته اینترنتی ویدیوهایی که مربوط به نیازشان نباشد را مشاهده نمیکنند.
3. زمانبر بودن روند ساخت و ادیت:
اگر بخواهیم هزینهها را کمتر کنیم و برای ادیت و فیلمبرداری از افراد مبتدی و ابزارهای متوسط استفاده کنیم، پروسۀ ساخت ویدیو زمانبر خواهد شد.
نکات مهمی که در بازاریابی ویدیویی باید به آن توجه کنیم:
- ویدیوی شما باید دیدنی باشد؛ یعنی به گونهای نباشد که کاربر با مینیمایز کردن مدیاپلیر، از طریق شنیدن صوت آن، مطالب ویدیویی شما را متوجه شود. زیرا در این حالت ویدیو شما از حالت استاندارد خارج شده و جذابیت بصری خود را از دست میدهد. سعی کنید از موشنگرافیکها و اینفوگرافیکهای متفاوت و خلاقانه استفاده کنید.
- باید تا حد ممکن کوتاه باشد. با توجه به محدودیت حجم و همینطور کم حوصله بودن برخی کاربران، تمامی نکات کلیدی باید در کوتاهترین زمان نمایش داده شود.
- یادتان باشد هدف اصلی در مرحله اول نمایش و نحوۀ ارائه خدمات یا محصولات به مخاطب است و در مرحله بعد فروش آنها. پس در ویدیوها باید تمام اطلاعات لازم همراه با توضیحات کامل ارائه شود که باعث جلب اعتماد کاربر شود. فرض کنید برای فروش یک مدل کوله پشتی مخصوص لپ تاپ ویدیو آماده میکنید، از تمامی نقاط قوت محصول صحبت میکنید اما برای اینکه فقط محصولتان را بفروشید، درمورد اینکه کوله پشتی فقط برای لپ تاپ 14 اینچی فضای کافی دارد حرفی نمیزنید.
- کیفیت ویدیو باید تا حد ممکن، هم از نظر محتوایی و هم از نظر تصویربرداری، بالا باشد. جنبۀ آموزشی را در ویدیوهایتان در نظر بگیرید و حتی سعی کنید به صورت داستان ویدیو بسازید.
- در گوشه ای از ویدیوهایتان حتما لوگو و آدرس سایت یا شبکههای اجتماعی خود را قرار دهید تا کاربران در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، بتوانند به آنها مراجعه کنند.
بسیار عالی
متشکرم
امیدواریم که براتون کاربردی بوده باشه.
بسیار جالب بود
متشکرم
امیدواریم که براتون کاربردی بوده باشه.☺
مطالبتون عالی هستش..
متشکرم☺
امیدواریم براتون کاربردی باشه.