قطعا شما هم در تلویزیون اینترنت و فیلمها تصاویر متحرک گرافیکی را دیدهاید که غالبا با موسیقی و یا توضیح نکته مشخصی همراه است. به این تصاویر موشن گرافیک گفته می شود.
همانطور که در مقاله موشن گرافیک و کاربرد آن عنوان کردیم؛ موشن گرافیک یا طراحی حرکت امروزه به یکی از مهمترین هنرها در دنیای تکنولوژی تبدیل شده و ما هر روز نمونههایی از این هنر را در تلویزیون فیلمها و اینترنت مشاهده میکنیم.
این هنر به دلیل کم هزینه بودن، ساده بودن و در دسترس بودن به طور قابل توجهی فراگیر شده و به عنوان یکی از بهترین روشهای بازاریابی شناخته شده و استفاده میشود.
تاریخچه و پیشرفت
با پیشرفت این هنر افراد زیادی هستند که مشتاق یادگیری این هنر شدهاند. شاید افراد زیادی گمان کنند که موشن گرافیک یک هنر کاملا مستقل نسبت به مباحث دیگر علم گرافیک باشد اما باید توجه کرد که طراحی حرکت کاملا مرتبط به مباحث علم گرافیک است و تکنیک ها و نکاتی وجود دارد که هر فرد (چه مبتدی و چه حرفهای) قبل از موشن دیزاینر شدن باید آنها را فرا بگیرد که در ادامه این مقاله به این تکنیک ها خواهیم پرداخت.
1-مهارت های گرافیکی
همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد مباحث گرافیکی پایه و پیش نیاز موشن گرافیک محسوب می شود. در هر نوعی از گرافیک حرکت المان های طراحی شده در نرم افزار های مختلف به حرکت در می آیند و مفهوم گرافیک حرکت هم از این نوع حرکت به دست می آید. یک موشن دیزاینر مسلط به مباحث اولیه گرافیکی می تواند به راحتی المان های مورد نیاز خودش را با سلیقه شخصی طراحی کند و از آنها در موشن خود استفاده کند. پس آشنایی اولیه با نرم افزار های گرافیک مانند فتوشاپ و یا ایلوستریتور مهارتی مهم برای موشن گرافیست به حساب میآید.


2- درک مفهوم انیمیشن
گرافیک متحرک به نوعی اینفوگرافیک متحرک است و طرک اصولی مفاهین انیمیشن سازی و حرکت از اصول لازم و ابتدایی موشن گرافیک به حساب میآید.
موشن گرافیک از به حرکت درآمدن المان ها و تصاویر دو بعدی(بعضا 3 بعدی) به دست میآید و انیمیشن، نمایش تند و پیوسته تصاویر دو بعدی، برای ایجاد توهم حرکت است. پس انیمیشن مهمترین اصل در موشن گرافیک است.
درک مفهوم انیمیشن به موشن گرافیست کمک می کند تا مفهوم موشن گرافیک را بیشتر بشناسد و بتواند تصاویر جذاب تری را با درک مناسب از حرکت دادن المان ها ایجاد کند.
3- مهارت در طراحی 3 بعدی
با پیشرفت موشن گرافیک در سال های اخیر این علم از محدوده دو بعدی بودن خارج شده و به سمت 3 بعدی پیش رفته است.
موشن گرافیست باید به مهارت های طراحی 3 بعدی اشراف کامل داشته باشد و بتواند به خوبی تصاویر 3 بعدی را تولید کند.
4- درک تایپو گرافی
به هنر چیدمان حروف برای زبان تصویری تایپوگرافی گفته میشود. تایپوگرافی یکی از نیازهای اولیه موشن گرافیک به حساب میآید. توانایی ایجاد یک تایپوگرافی خوب در موشن گرافی کمک شایانی به جذاب شدن موشن میکند.

5- درک تئوری رنگها
مهمترین موضوع در طراحی استفاده درست از رنگ هست. هر رنگ از نظر علم روانشناسی و ترکیب رنگها باید در مکان مناسب خود استفاده شود تا جذابت و گیرایی بیشتری داشته باشد. استفاده درست و به جا از هر رنگ و علم به انواع رنگها و خصوصیات آن، موضوعی است که هر موشن دیزاینر باید به آن واقف باشد. برای مطالعه بیشتر و آنایی با مبحث روانشناسی رنگها میتوانید مقاله روانشناسی رنگها را مطالعه کنید.
6- خلاقیت
در هر کاری خلاقیت به عنوان یک عنصر مهم تلقی می شود. کار موشن گرافیست زندگی بخشیدن به المان های ثابت به وسیله حرکت است و خلاقیت به موشن گرافیست کمک می کند تا به زیبایی هر چه تمام تر این کار را انجام دهد.

7- مهارت های فنی
اولین تکنیکی که موشن گرافیست باید داشته باشد تواناییهای فنی ساخت یک موشن گرافیک است.
علم استفاده از نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک و نرم افزارهای گرافیک و کار با کامپیوتر جز مهارتهای فنیای به حساب می آید که هر موشن گرافیست باید آن را بلد باشد.
8- ارتباط جمعی
موشن گرافیست باید با استفاده از مهارتهای بالا بتواند تا مفهوم و هدف مورد نظر خود را به مخاطب القا کند.
علم به ارتباطات جمعی و اینکه چه موضوعاتی برای مخاطبان بیشتر جذاب خواهد بود جز تواناییهایی است که موشن گرافیست باید آن را فرا بگیرد.
9- اصالت
موشن گرافیست باید سبک مشخصی از کار را انتخاب کرده، به آن عمل کند و نوعی امضا در کارهای خود داشته باشد.
رعایت کپی رایت و مسائل اخلاقی نیز از آن دسته از نکاتی است که هر کدام از علاقهمندان به یادگیری علم موشن گرافیک باید آن ها را رعایت کند.